[hero] The story of Segway-Ninebot

За нашата марка

The story of Segway-Ninebot

Как започна всичко

Един ден създателят Дийн Кеймен видял млад мъж в инвалидна количка, който се опитвал да се качи върху тротоара. Той осъзнал, че проблемът не е в неефективността на инвалидната количка, а в това, че тя е създадена за хора, които могат да балансират. Впоследствие той и неговият екип създали Independence IBOT™ Mobility System, самобалансиращо средство за придвижване, което позволява на потребителите да изкачват стъпала и да преодоляват препядствия. След това се родила идеята, че самобалансиращата машина дава още повече възможности на хората, които нямат проблеми с мобилността.

Вдъхновението ни за името Segway дойде от думата segue, която означава "гладко придвижване от едно място до друго". Segway трансформира индивида в пълноправен пешеходец, позволявайки му да достигне по-далеч, да се придвижва по-бързо и да пренася повече.

Как работи динамичната стабилизация?

Ако се изправите и се наклоните напред, няма да паднете по лице. Вашият мозък знае, че балансът Ви е нарушен, благодарение на флуид във вътрешното Ви ухо. Това ще ви подтикнете да придвижите крака си напред, за да избегнете възможността от падане.

Segway всъщност прави точно това, с тази разлика, че нашите превозни средства са снабдени с колела вместо крака, мотор вместо мускули, микропроцесори вместо мозък и множество сложни сензори за отчитане на наклона и жироскоп сензори вместо балансиращата система на вътрешното ухо при човека. Точно както Вашия мозък, Segway знае кога се накланяте напред. За да запази баланса, той завърта колелата с точно определена скорост и Вие се придвижвате напред.

С отговорност към околната среда

Като лидер в електрическите средствата за придвижване на две гуми, визията на Segway винаги е била да произвежда природосъобразни алтернативни транспортни средства за придвижване на къси разстояния. Днес все повече хора използват Segwawy като еко алтернатива на повечето пътувания на кратки разстояния, които обикновено се извършват с автомобил. Освен нулевите емисии по време на употреба, друго предимство е, че можета да използвате Вашия Segway за придвижване и на закрито.


Историята на Ninebot

Ninebot е частна компания със седалище в Пекин, Китай. През 2015 г. Ninebot се слива стратегически със Segway, със седалище в Бедфорд, САЩ. Обединените компании се фокусират в проучването, разработването, дизайна, производството, дистрибуцията и продажбите на превозни средства за придвижване на къси разстояния. Компаниите имат стратегически седалища в САЩ, Холандия и Пекин, катко и производствени центрове в САЩ и Китай.Segway и Ninebot са отдадени на безпроблемното свързване на роботизирани решения със смартфони и интегрирането на съществуващите технологии и бъдещи концепции, като гласова интеракция и лицево разпознаване, с техните роботизирани решения - продукти, които ще са силно интерактивни и ще насърчат смарт начина на живот.

Хронология

1999 – Segway Inc е водещ иноватор в сферата на персоналните транспортни средства

2002 – Първите персонални транспортни средства Segway са продадени в Amazon.com

2005 – Започват продажбите на Segway Cross-Terrain Transporter

2013 – Компанията Ninebot е основана в Пекин, Китай

2014 – Реализиран е модел Segway three-wheel PT – SE-3 Patroller, специално за сферата на обществената сигурност

2014 – Ninebot реализира модел Ninebot E+

2015 – Segway и Ninebot обединяват сили

2015 – Ninebot by Segway реализират модели miniPRO и ONE E+

2016 – Ninebot by Segway реализират модел ONE S2 – наследник на Ninebot ONE E+

2016 – Отваря представителство на Segway за Европа, в Амстердам, Холандия